Explorers

Speltakteken_explorers_2010
 Leden  Jongens en meisjes van 15 tot 18 jaar
 Opkomst  Woensdagavond van 19.00 tot 21.00 uur
 Blouse  Steenrode blouse
 Leiding  Teamleider:   Dave  Leiding:          Alma                        Mirjam  
 

Explorers regelen de meeste dingen zelf: ze plannen en organiseren hun eigen opkomsten.

Ook hun speltak runnen ze zelf, ze kiezen een minibestuur.

Dit bestuur beheert onder andere een deel van de financiën van de speltak, houden bij welke materialen er aanwezig zijn en wijzen elkaar op zijn/haar verantwoordelijkheden. De begeleiding doet actief mee in het door de explorers opgestelde programma en helpt als een plan dreigt te stranden.

Het bedenken van een uitdagend programma, is voor explorers vaste prik. Explorers bedenken hun eigen programma aan de hand van de gegeven kaders van de begeleiding. Net zoals bij de andere speltakken bedenken de exploreren de opkomsten omtrent de acht activiteitengebieden.

Creativiteit, uitdagende scouting technieken, buitenleven, veilig en gezond, identiteit, internationaal en sport & spel.

De Explorers houden zich bezig met diverse activiteiten zoals: buitenleven, pionieren, sport, creativiteit en expressie. Naast enkele weekenden staat het zomerkamp centraal. Hiervoor wordt vaak gedurende het jaar geld bijverdiend om van het kamp iets bijzonders te maken. Bijvoorbeeld om speciale activiteiten te kunnen doen of om wat verder weg te gaan dan Nederland; Engeland, Duitsland, Luxemburg en Zwitserland. Veel Explorers stromen uiteindelijk door naar de leiding of gaan over naar de Roverscouts. Mocht u meer informatie willen hebben over onze explorer speltak, dan kunt u contact opnemen via het onderstaande mailadres. explorers@ernstvankempen.nl