Vrijwilligers

Vrijwilligers

Scouting Ernst van Kempen draait volledig op vrijwilligers. Zowel voor als achter de schermen zijn er ongeveer 20 vrijwilligers iedere week hard bezig om een uitdagende opkomst voor uw kind neer te zetten. Wij hebben kwaliteit en veiligheid hoog in het vaandel staan. Dit willen wij waarborgen doordat alle vrijwilligers in het bezit zijn van een geldige VOG. Wij hanteren als groep de gedragscode van Scouting Nederland.

Kwaliteit van onze leiding

Vrijwilligers bij onze groep worden begeleid door onze praktijkbegeleider Marieke. Zij zorgt ervoor dat iedereen gekwalificeerd leiding wordt volgens de eisen van Scouting Nederland.

Voor het organiseren van opkomsten, weekenden en zomerkampen gaat alle leiding naast de basistraining ook naar de kampeertraining. Deze twee trainingen zorgen ervoor dat leiding naast theorie ook vaardigheden aangeleerd krijgen die ze nodig hebben om een speltak goed te kunnen draaien. Speluitleg, gesprekstechnieken, veiligheid, uitdagende programma's maken, leeftijdseinen kenmerken zijn een aantal onderwerpen die voorbij komen in de basistraining.

Deze trainingen worden door Scoutingregio Utrechtse Heuvelrug georganiseerd. Zij verzorgen binnen de regio een uitgebreid Scouting Academy aanbod.

Aanmeldingsprocedure nieuwe leiding

Zodra je je hebt aangegeven dat je leiding wilt worden, start de volgende procedure:

Je krijgt een intakegesprek met de groepsbegeleider om verwachtingen af te stemmen. Je krijgt een inschrijfformulier om je gegevens door te geven en daarmee wordt je ingeschreven in de administratie van Scouting Nederland: Scouts online (sol.scouting.nl). We vinden het fijn om referenties op te vragen. In je gesprek met de groepsbegeleider wordt dit verder toegelicht. Verder krijg je een link om een VOG aan te vragen en wordt je gevraagd om de gedragscode te ondertekenen.

Daarna zal Marieke een afspraak met je maken voor je ontwikkelingstraject en maak je kennis met de teamleider van je speltak om je te introduceren bij je nieuwe team. Verder ben je welkom bij de groepsraden zodat je de overige vrijwilligers van de groep leert kennen.

Vacatures

Op dit moment hebben wij een aantal vacatures. Mocht u/ jij ge├»nteresseerd zijn en meer informatie willen over de verschillende vacatures die er binnen onze groep zijn, dan kunt u /jij contact opnemen met onze secretaris via:

info@ernstvankempen.nl

Bestuursfuncties

Algemeen bestuurslid stichting

Leiding

Bevers

Welpen

Overig

Aansturing klusgroep