Vrijwilligers

Scouting Ernst van Kempen draait volledig op vrijwilligers. Zowel voor als achter de schermen zijn er ongeveer 20 vrijwilligers iedere week hard bezig om een uitdagende opkomst voor uw kind neer te zetten. Wij hebben kwaliteit en veiligheid hoog in het vaandel staan. Dit willen wij waarborgen doordat alle vrijwilligers in het bezit zijn van een geldige VOG. Wij hanteren als groep de gedragscode van Scouting Nederland.

Vrijwilligers bij onze groep worden begeleid door onze twee praktijkbegeleiders, Dave en Marieke. Deze twee praktijkbegeleiders zorgen ervoor dat iedereen gekwalificeerd leiding wordt volgens de eisen van Scouting Nederland.

Voor het organiseren van opkomsten, weekenden en zomerkampen gaat alle leiding naast de basistraining ook naar de kampeertraining. Deze twee trainingen zorgen ervoor dat leiding naast theorie ook vaardigheden aangeleerd krijgen die ze nodig hebben om een speltak goed te kunnen draaien. Speluitleg, gesprekstechnieken, veiligheid, uitdagende programma’s maken, leeftijdseinen kenmerken zijn een aantal onderwerpen die voorbij komen in de basistraining.

Deze trainingen worden door Scoutingregio Utrechtse Heuvelrug georganiseerd. Zij verzorgen binnen de regio een uitgebreid Scouting Academy aanbod.

Op dit moment hebben wij een aantal vacatures. Een omschrijving staat per functie beschreven in onderstaande pdf documenten. Mocht u/ jij geïnteresseerd zijn en meer informatie willen over de verschillende vacatures die er binnen onze groep zijn, dan kunt u /jij contact opnemen met onze secretaris via:

info@ernstvankempen.nl

Algemene functies

Contactpersoon communicatie

Leiding

Beverleiding

Welpenleiding

Scoutsleiding

(laatste wijziging op 14 april 2017)