Dak

CROWDFUNDING: NIEUW DAK

Doneren via mollie I-Deal

Amount

Let op per donatie wordt er 29 cent ingehouden door de betalingsverwerker Mollie.

Hoe ver zijn we? Doel 8.000 EURO, huidige stand : € 1983,58. Tevens is er rechtstreeks € 2.349,00 ontvangen.

Heeft u vragen over deze crowdfund actie, neem dan contact op met stichting@ernstvankempen.nl.

Scouting Ernst van Kempengroep Baarn

Elke week wordt ons scoutinggebouw meerdere keren door tientallen kinderen gebruikt. Ons scoutinggebouw staat er inmiddels al sinds 1970 en het dak is hoognodig aan vervanging toe, op dit moment zijn er al incidenteel lekkages. Het huidige dak is tevens niet geïsoleerd en niet geschikt voor zonnepanelen.

Wij willen het dak vervangen met hoogwaardig extra isolerende dakplaten. Hiermee wordt een grote stap gezet richting het verder verduurzamen van het scoutinggebouw en krijgen we de mogelijkheid om in de toekomst zonnepanelen te plaatsen.

Kortom, hiermee zorgen we er ook voor dat er de komende 30 jaar scouting opkomsten in ons gebouw kunnen worden gehouden, zetten we een grote stap naar een duurzamere scoutingroep en helpt het tevens tegen de oplopende energieprijzen.

Het financiële plaatje

Zoals je hieronder kunt zien is er al vanuit de scouting een groot bedrag gespaard. Echter hebben we je hulp hard nodig om het hele bedrag bij elkaar te krijgen. Het resterende bedrag is 9.000 euro. Dat willen we via deze crowdfunding inzamelen. We zijn ervan overtuigd dat we met jouw inzet ons financiële plaatje rond kunnen krijgen. Alle kleine beetjes helpen om de financiering rond te krijgen!

Ken je nog meer mensen die scouting een warm hart toedragen zoals je ouders, opa en oma, je buren, oud scouting-leden, je vrienden, etc.? Benader ze dan ook voor deze crowdfunding!

Wilt u de Scouting Ernst van Kempengroep op een andere manier helpen zoals via vrijwilligerswerk (structureel of incidenteel), kennis, netwerk, diensten, schenking, sponsoring, materialen, etc.? Neem dan contact op info@ernstvankempen.nl.

Donateurs Subsidie verleners

We danken de onderstaande donateurs en subsidieverleners hartelijk met de reeds toegezegde of ontvangen donaties:
  • Rabobank Amersfoort Eemland
  • Marion Polak Stichting
  • Lakeland Foundation
  • Jantje beton
  • Scouting NL Fonds
Rabobank Wordmark Blue RGB

Marion Polak Stichting

Lakeland Foundation

Verduurzamen Scoutinggebouw

Zoals hierboven beschreven zijn we voornemens om het dak te vervangen. Het huidige dak bestaat uit houtwol-cementplaten, afgedekt met asfaltpapier (bitumen). Het huidige dak heeft een nihil isolerende waarde. We zijn voornemens om het dak te vervangen door geprefabriceerde gestandaardiseerde hoogwaardig isolerende dakplaten (RC waarde 4,04), zoals veel toegepast in industriële gebouwen en -hallenbouw. Met het vervangen van het dak wordt gegarandeerd dat de komende 30 jaar er weer een mooi scoutinggebouw beschikbaar is. Tevens wordt met de extra dakisolatie een grote stap gezet naar het verder verduurzamen van het gebouw.

Na het vervangen van het dak gaan we uit de lopende begroting de komende jaren de volgende verduurzamingsmaatregelen uitvoeren, zoals: isolatie van de buitenmuren, isolatie van de vloer, plaatsen van isolerend glas, vervanging van de Cv-ketels, plaatsen van zonnepanelen op het dak, vervangen van de TL- door ledverlichting, etc.

Eventuele bedragen die uit de crowdfunding overblijven zullen voor de hierboven genoemde maatregelen worden aangewend.

Looptijd

De crowdfunding wordt begin mei gestart en zal ongeveer een maand actief lopen. Indien succesvol zal het dak aan het eind van de zomer vervangen worden.